• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

III. Senior találkozó 2017

 

 

III. Senior találkozó

Fejér Megye 231 nyilvántartott 70. életévüket betöltött vadászai közül 92 fő vett részt a hagyományőrző Senior Találkozón. A helyszínt és a színvonalas kiszolgálást az Agárdi Nádas Étterem biztosította.

A 70 év feletti vadászok arcán a találkozás öröme, a mosoly visszaigazolta, hogy szükség van a közösségi életre, még akkor is, ha évente egyszer találkozhatnak. Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete négy évvel ezelőtti elgondolásának mérhető hozadéka lett, amit a rendezvényen résztvevők szavaik mélységében is szeretnék, ha ez a rendezvény az idők végezetéig folytatódna.

Fürész Attila a szervezet elnöke köszöntötte a megjelenteket és külön ajándékkal kedveskedett a legidősebb női vadásznak, Ruczné Irénkének és a legidősebb Polgárdiban élő Varga Ferenc vadásztársunknak. Tájékoztatójában objektíven beszélt a 20 éves kamara tevékenységéről, a jogszabályi változásokról, így például a terület kialakításáról, annak folyamatáról, a hivatásos vadászokról, a tájegységi fővadászi státuszról és a vadászok előtt álló 20 éves gazdálkodás és vadászat víziójáról.

Pechtol Lajos a megyei kamara titkára őszinte tisztelettel köszöntötte idős vadásztársait. Beszédét Böjte Csaba írására építette, ahogy idézett: "Az idős kor az aratás, és a továbbajándékozás ideje" -és fűzte hozzá saját gondolatait. Mellette kitért a modern világ gyors változásaira és annak pozitív és negatív hatásaira. A vadászatban bekövetkezett változások természetes kísérői a rendszernek, de az elfogadáshoz mindig párbeszédre van szükség, s csak így lehet egy közösséget vezetni. Ha valaki önző módon kivonul egy családból, közösségből, akkor előbb-utóbb testi, lelki bajai húzzák le. Az emberi méltóság tisztelete mellett beszélt a vad tiszteletének méltóságáról is.

Az idősek nem lehetnek önzők és az új és általunk őrzött értékeket fiataloknak tovább kell adni, és a mi álmanikat ők álmodják tovább.

Befejezésül a Csodálatos Magyarország 2015-ös természeti képeinek összeállításából vetített anyaggal fejezte be. 

A közös vacsorát követően őszinte barátsággal és hosszantartó üdvözléssel váltak el azzal, hogy jövőre ismét itt találkozunk.