• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Állami vadászvizsga

FELKÉSZÜLÉS AZ ÁLLAMI VADÁSZVIZSGÁRA
Kedves Vadászjelölt!

Ezzel az ismertetővel szeretnénk megkönnyíteni felkészülését az állami vadászvizsgára, kérjük figyelmesen olvassa el!

Bővebben...

Állami vadászjegy

A vadászjegy kiváltása, érvényesítése

A lőfegyverekről szóló hatályos jogszabályok a vadászlőfegyver tartásának előfeltételeként írják elő az érvényes vadászjegy meglétét. A vadászjegy 5 évre szól, minden évben érvényesíteni kell, amelyet az állandó lakcím szerinti megyei vadászkamaránál lehet megtenni. A vadászjegy egész évben folyamatosan kiváltható, ill. érvényesíthető, de mindenkinek tudnia kell, hogy vadászni  csak érvényes vadászjegy birtokában lehet. Annak hiányában mindennemű vadászati tevékenység szabálysértési vagy büntetőjogi következményekkel jár. 

Bővebben...

Vadászati idények

7/2010. (II. 2.) FVM rendelete
a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV.
törvény végrehajtásának szabályairól szóló 72/2012. (VII.24.) FVM rendelet
módosításáról

 

Bővebben...

Vadhús vizsgálat

Képesített vadhúsvizsgáló képzés

Tudnivalók a képesített vadhúsvizsgálók képzéséről.

Hivatkozással a 141/2009 (X.29) FVM „Az elejtett vad jelöléséről, valamint kezelésének és forgalomba hozatalának élelmiszer-higiéniai és állat-egészségügyi feltételeiről” szóló rendelet 13 §. (5) bekezdésére „A képesített vadhúsvizsgáló az MgSzH Központ által meghatározott továbbképzéseken köteles részt venni”. Tekintettel arra, hogy a vadászati idény, így a vadhús forgalmazása is a napokban megkezdődött sürgetővé vált a rendeletben foglaltak egységes értelmezése és betartása. Ezért mielőbb, de legkésőbb 2010. június 30-ig valamennyi megyében szíveskedjenek a vadhúsvizsgálók részére a kötelező továbbképzést megtartani.

Bővebben...

Vadászkutya Alkalmassági Vizsga

OMVK Fejér megyei Területi Szervezetének vadászkynológiai tevékenységéről.

Az 1996. évi LV. törvény végrehajtására kiadott 11/2000. számú FVM. rendelettel módosított 30/1997. FM. rendelet 42. §.-a felhatalmazta és feladattal látta el az OMVK-t a tekintetben, hogy véleményezze a vadászkutya tenyésztői szervezetek elismerésére benyújtott pályázatokat, illetve előírásokat tett arra vonatkozóan, hogy a vadászkutyák vadászati alkalmassági követelményeinek kidolgozása során figyelembe kell venni az apró- és nagyvad vadászat, továbbá a kotorékmunka során adódó feladatokat.

Bővebben...

UTÁNKERESÉS VADÁSZATI ALKALMASSÁGI VIZSGA

Általános rendelkezések

A vizsga két különböző rendszerben kerülhet lebonyolításra, vagy mesterséges vércsapán, vagy természetes vércsapán (vadászaton véletlenül sebzett nagyvad esetében). A vizsgát egy nap alatt kell teljesíteni.

 

Bővebben...